Rybna pasta kanapkowa z makreli

1
21 lutego 2015

Rybna pasta kanapkowa z makreli

Makrela wędzona jest pyszna sama w sobie, ale jako pasta do kanapek smakuje jeszcze lepiej. Jest wyrazista w smaku, a do tego prosta i szybka w wykonaniu. Polecam każdemu, kto chce urozmaicić swoje codzienne menu.
SKŁADNIKI (1 duża miska):
  • 2 makrele wędzone
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli
  • 3-4 łyżki majonezu (opcjonalnie, można zrobić bez)
  • pieprz
Makrele obrać ze skóry i ości, następnie zmielić w maszynce lub rozdrobnić widelcem (polecam mielenie). Ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę i warzywa włożyć do jednej miski, dodać majonez (jeżeli chcesz uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną pastę to pomiń majonez), odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszać. Gotowe!

Bon appétit :)

Pozdrowienia, Monika :)

Monika Ciemiecka

Monika Ciemiecka

Mieszkam w pięknej Gdyni i kocham to miejsce. Z pasji zajmuję się fotografią, a poza tym uwielbiam poznawać nowe miejsca i dobre, lokalne jedzenie. Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki i suszonych pomidorów!

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym