Pyszne, chrupiące gofry

17 lipca 2015

Pyszne, chrupiące gofry

Przysmak, który kojarzony jest z wakacjami nad morzem. Idealne gofry zachęcają zapachem, są z wierzchu chrupiące, a w środku miekkie. Już nie musisz przemierzać kilometrów, aby znowu poczuć ten smak. Poznaj mój przepis i delektuj się goframi u siebie w domu.

Najlepsze domowe gofry przepis KAKU fashion cook 1p

SKŁADNIKI (ok. 16 gofrów) :

  • 3 szklanki mąki
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego

Wszystkie składniki połączyć przy użyciu miksera. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy i piec na złoty kolor. Moja gofrownica ma moc 600-700 W i jedna partia jest gotowa po ok. 5 minutach. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Bon appétit :)

Najlepsze domowe gofry przepis KAKU fashion cook 3pNajlepsze domowe gofry przepis KAKU fashion cook 2p

Martyna Ciemiecka

Martyna Ciemiecka

Jestem studentką gospodarki przestrzennej. W wolnych chwilach uwielbiam poznawać nowe smaki i udoskonalać przepisy. Marzę, aby obejrzeć pokaz Victoria’s Secret siedząc w pierwszym rzędzie.

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym