Mango smoothie z granolą i granatem

1
30 maja 2014

Mango smoothie z granolą i granatem

Podczas ostatnich (jeszcze ciepłych) dni, po raz pierwszy w tym roku doceniłam orzeźwiającą moc egzotycznych (i nie tylko) owoców. Był ananas, granat, mango i oczywiście nasze cudowne, polskie truskawki. W upalne dni mogłabym żywić się samymi owocami lub potrawami przygotowanymi z ich użyciem. Moim najnowszym „wynalazkiem” jest smoothie z mango z dodatkiem granoli i owoców granatu. Pycha!
Składniki (2 smoothie):
  • 1 duże mango
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6 łyżek granola/crunchy (domowe lub ze sklepu)
  • 1/2 granatu
  • 300 ml wody
  • 2 łyżeczki brązowego cukru lub miód
Schłodzone mango obrać, pokroić na kawałki i zblendować/zmiksować. Dodać wodę, sok z cytryny, cukier lub miód i zblendować raz jeszcze. Całość odstawić do lodówki na około 30 minut (opcjonalnie). Do dwóch wysokich szklanek nałożyć po kolei: łyżkę granoli, 1/4 smoothie, łyżkę granoli, łyżkę owoców granata, 1/4 smoothie, a następnie udekorować łyżką granoli oraz pozostałym granatem.
Bon appétit :)

Monika Ciemiecka

Monika Ciemiecka

Mieszkam w pięknej Gdyni i kocham to miejsce. Z pasji zajmuję się fotografią, a poza tym uwielbiam poznawać nowe miejsca i dobre, lokalne jedzenie. Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki i suszonych pomidorów!

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym