Krewetki z sosem

3
13 sierpnia 2012

Krewetki z sosem

Krewetki proste w przygotowaniu, ale za to bardzo efektownie wyglądające na stole. Zachwycają gości nie tylko wyglądem, ale także smakiem. Polecam wszystkim wielbicielom tych owoców morza.
SKŁADNIKI:
  • 1 opakowanie mrożonych krewetek (najlepiej różowych, bo nie trzeba ich gotować)
  • chrzan
  • ketchup
Krewetki rozmrozić, opłukać i osuszyć. Chrzan wymieszać z ketchupem w proporcjach 1:3 (jeśli ktoś lubi ostrzejszy sos, to można dodać więcej chrzanu). Sos nalać do szerokich kieliszków (ja używam kieliszków do szampana), na ich brzegach zawiesić krewetki. Gotowe!
Bon appétit :)
Martyna Ciemiecka

Martyna Ciemiecka

Jestem studentką gospodarki przestrzennej. W wolnych chwilach uwielbiam poznawać nowe smaki i udoskonalać przepisy. Marzę, aby obejrzeć pokaz Victoria’s Secret siedząc w pierwszym rzędzie.

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym

  • przepięknie je podałaś! jestem pod wrażeniem!

  • surowych jeszcze nie jadlem…:)

  • bardzo efektowne:)