Jogurtowy deser z kaszką kukurydzianą i jagodami

12 września 2015

Jogurtowy deser z kaszką kukurydzianą i jagodami

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny deser, którego przygotowanie (łącznie z pieczeniem) zajęło mi 20 minut. Banalne i szybkie wykonanie to na pewno jego wielkie zalety. Masa jest uniwersalną podstawą, którą można urozmaicać różnymi dodatkami. Całość smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Jogurtowy deser z kaszką kukurydzianą i jagodami KAKU fashion cook 2p

SKŁADNIKI:

  • 200 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki kaszki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru lub ksylitol
  • słoik domowych jagód w syropie

Wszystkie składniki, oprócz jagód, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Masę nałożyć do foremek do tartaletek, na wierzch nałożyć trochę jagód z sokiem i rozmazać przy użyciu widelca. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut (aż do zgęstnienia masy).

Bon appétit :)

Jogurtowy deser z kaszką kukurydzianą i jagodami KAKU fashion cook 3p Jogurtowy deser z kaszką kukurydzianą i jagodami KAKU fashion cook 1p

Martyna Ciemiecka

Martyna Ciemiecka

Jestem studentką gospodarki przestrzennej. W wolnych chwilach uwielbiam poznawać nowe smaki i udoskonalać przepisy. Marzę, aby obejrzeć pokaz Victoria’s Secret siedząc w pierwszym rzędzie.

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym