Budyniowy deser na Halloween

22 października 2015

Budyniowy deser na Halloween

Chciałabym przedstawić Wam mój pomysł na budyń w zupełnie innej odsłonie. Na pierwszy rzut oka może nie wygląda zbyt zachęcająco, ale przecież o to chodzi w przepisach na Halloween. Deser jest idealny dla dzieci, zarówno do jedzenia, jak i przygotowywania (oczywiście pod okiem dorosłych), bo jest bardzo łatwy i szybko się go robi. Spróbujecie ziemistego deseru z dżdżownicami? :)

Halloween budyn z ziemia i robakami KAKU fashion cook 4p

SKŁADNIKI (2 duże desery):

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego (na 500 ml mleka)
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 6-8 ciasteczek kakaowych lub czekoladowych
  • 6 żelków „dżdżownic”

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu (w szklance wymieszać budyń z odrobiną mleka, resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń, całość mieszać aż do zagotowania, dodać cukier, wymieszać). Nałożyć do pucharków. Odstawić do lekkiego ostygnięcia.

Blenderem rozdrobnić ciasteczka. Posypać nimi budyń, a następnie ułożyć żelki. Gotowe!

Bon appétit :)

Halloween budyn z ziemia i robakami KAKU fashion cook 3p Halloween budyn z ziemia i robakami KAKU fashion cook 5p Halloween budyn z ziemia i robakami KAKU fashion cook 6p Halloween budyn z ziemia i robakami KAKU fashion cook 2p

Monika Ciemiecka

Monika Ciemiecka

Mieszkam w pięknej Gdyni i kocham to miejsce. Z pasji zajmuję się fotografią, a poza tym uwielbiam poznawać nowe miejsca i dobre, lokalne jedzenie. Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki i suszonych pomidorów!

Spodobał ci się wpis? Udostępnij go znajomym